Saszetki, topery, cupy – opakowania, które sprzedają

W czasach wysokiej konkurencji rynkowej, wielu producentów żywności oferuje podobne produkty zaspokajając te same potrzeby konsumentów. W tym produktowym wyścigu rywalizację wygrywa ten przetwórca, który jest w stanie wyróżnić swoją ofertę, a tym samym zaistnieć w świadomości klientów. Jest to związane z faktem, iż marketing w języku potocznym to bitwa o miejsce w percepcji nabywców. Na przykład na rynku serów, wód mineralnych czy alkoholi wytwórcy wykorzystują podobną technologię produkcji, zbliżone surowce i receptury, w wyniku czego pojawia się silna konkurencja.

Czytaj więcej...

EDPOL Food & Innovation – uczciwy biznes się opłaca

Już po raz ósmy firma EDPOL Food & Innovation została wyróżniona Certyfikatem, Złotym Laurem oraz nominacją do nagrody głównej Programu Przedsiębiorstwo Fair Play. Otrzymana nagroda to nie tylko splendor dla firmy, ale to przede wszystkim potwierdzenie rzetelności w kontaktach biznesowych, dbałości o pracowników, czy też podejmowanie działań społecznie odpowiedzialnych.

Czytaj więcej...

Rynek dodatków do żywności jest pod wpływem trendu prozdrowotnego

Na rynku dodatków do żywności widoczny jest trend polegający na dostarczaniu produktów jak najbardziej naturalnych i „zdrowych”. Wiąże się to ze wzrostem świadomości konsumentów. Z drugiej strony, konsumenci chcą próbować nowych smaków i nowych potraw – mówi dr Maciej Borzyszkowski

Czytaj więcej...

Widzimy duże szanse w żywności On-The-Go

Jednym z trendów konsumenckich obecnych na polskim rynku jest coraz większa popularność produktów łatwych i wygodnych w konsumpcji, które można szybko przygotować i zjeść. To efekt tego, że Polacy coraz więcej czasu spędzają poza domem i żyją „w biegu” – ocenia dr Maciej Borzyszkowski

Czytaj więcej...

Edpol rozpocznie projekt badawczy nad innowacyjnym produktem

Edpol Food & Innovation, wraz z naukowcami z SGGW rozpocznie w przyszłym roku realizację projektu badawczego dotyczącego płynnej żywności prozdrowotnej. 

- W najbliższym czasie w kooperacji z naukowcami z SGGW w Warszawie rozpoczniemy realizację projektu badawczego dotyczącego płynnej żywności prozdrowotnej tj. innowacyjnych produktów o bardziej żywieniowo-funkcjonalnym składzie.

Czytaj więcej...

    BRC     

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.

Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Czytaj więcej…

Zrozumiałem