

Dodatki do piekarnictwa

Nie ma nic lepszego na dobry poranek niż pachnące, chrupiące pieczywo.
Różnorodność pieczywa sprawia, że w dzisiejszych czasach każdy znajdzie dla siebie ulubiony produkt.
Pomagamy w udoskonalaniu smaku i zapachu pieczywa, aby sprawić odrobinę radości każdemu z nas.
Bagietka czosnkowo - ziołowa (chleb) - Mieszanka smakowa do bagietki; dawkowanie; 64-67g/1 kg mąki | Bagietka ziołowo - czosnkowa (chleb) - Mieszanka smakowa do bagietki; dawkowanie; 64-67g/1 kg mąki | Cebulka EX1 - Cebula ekstrudowana, prażona – doskonała jako dodatek w piekarnictwie (polepszenie właściwości wypiekowych w porównaniu do cebuli naturalnej) | Chleb cebulowy - Mieszanka do chleba cebulowego. Dawkowanie: 20% suchych składników chleba |
Chleb kminkowy - Mieszanka do chleba kminkowego; dawkowanie: 16% suchych składników chleba | Mieszanka kajzerka K1 - Polepszacz do kajzerek oraz pieczywa mrożonego | Polepszacz do pieczywa mieszanego - Uniwersalny polepszacz do pieczywa mieszanego. Dawkowanie 0,3 – 0,5% w stosunku do ilości mąki | Cukier waniliowy |
Drożdże suszone | GDL - lakton kwasu glukonowego E575 | Guma guar E412 | Guma ksantan E415 |
Lecytyna sojowa E322 | Mleczan potasu E326 | Mleczan sodu E325 | Mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych E471 |
Octan sodu E262 | Pirosiarczyn sodu E223 | Proszek do pieczenia | Serwatka |
Skrobia modyfikowana E1422 | Syrop glukozowy suszony | Węglan sodu | Witamina C - kwas askorbionowy E300 |