

Koncentraty na bazie naturalnych wyciągów przypraw i warzyw

Koncentraty przypraw na naturalnych oleorezynach naniesionych na nośnik (maltodekstrynę, glukozę, sól), których dawkowanie wynosi 1:3 w stosunku do przypraw naturalnych.
Stanowią one zamiennik naturalnej przyprawy. Koncentraty przeznaczone są do produkcji środków spożywczych w zakładach przetwórstwa spożywczego. Nie są przeznaczone do sprzedaży detalicznej.
Dawkowanie: 300 – 500 g/ 100 kg wyrobu gotowego
Zalety ich stosowania to przede wszystkim:
- wysoka czystość mikrobiologiczna
- powtarzalność
- niskie dawkowanie
- wygoda w dawkowaniu
Koncentrat cebuli b/g EDPOL | Koncentrat kminku b/g EDPOL | Koncentrat pieprzu czarnego strong extra EDPOL |
Koncentrat chilli EDPOL | Koncentrat kolendry b/g EDPOL | Koncentrat pieprzu czarnego II EDPOL |
Koncentrat cynamonu b/g EDPOL | Koncentrat kopru EDPOL | Koncentrat pieprzu czarnego S EDPOL |
Koncentrat czosnku b/g EDPOL | Koncentrat liścia laurowego b/g EDPOL | Koncentrat pieprzu czarnego b/g EDPOL |
Koncentrat czosnku extra EDPOL | Koncentrat majeranku EDPOL | Koncentrat pieprzu białego b/g EDPOL |
Koncentrat czosnku II EDPOL | Koncentrat majeranku extra EDPOL | Koncentrat pieprzu białego S EDPOL |
Koncentrat gałki muszkatołowej b/g EDPOL | Koncentrat papryki ostrej BM EDPOL | Koncentrat ziela angielskiego EDPOL |
Koncentrat gałki muszkatołowej b/g extra EDPOL | Koncentrat papryki ostrej BM b/g EDPOL | Koncentrat ziela angielskiego b/g EDPOL |
Koncentrat goździka b/g EDPOL | Koncentrat papryki słodkiej III EDPOL |