

Marynaty w proszku

Aby grilowany kawałek drobiu czy wieprzowiny był kruchy i soczysty, mięso musi dojrzewać w odpowiednio przygotowanej bejcy. Marynaty nasze to to bardzo prosty sposób na nadanie kruchości i wyśmienitego smaku przez co mięso staje się dziełami kulinarnej sztuki.
Nazwa | Opis | Dawkowanie |
---|---|---|
Marynata barbeque | Marynata w proszku o słodkim śliwkowo – pomidorowym smaku i wyraźnym aromacie wędzonki, polecana do mięs drobiowych. Dostępna wersja półpłynna lub w proszku. |
Na 1 kg mięsa: 40 g proszku rozprowadzić w 50 ml wody lub oleju |
Marynata kreolska | Marynata w proszku, pomidorowo paprykowa o zdecydowanym ostrym smaku i delikatnym zapachu szczególnie kardamonu, imbiru i czosnku; nadaje się do każdego rodzaju mięsa, szczególnie polecana do drobiu. Dostępna wersja półpłynna lub w proszku. |
Na 1 kg mięsa: 40 g proszku rozprowadzić w 50 ml wody lub oleju |
Marynata meksykańska | Marynata w proszku, po uwodnieniu intensywnie czerwona, w smaku paprykowa z nutą majeranku, bez dodatku soli, do wszystkich rodzajów mięs. | Wg. uznania- nie więcej jednak niż 40g proszku na 1 kg wyrobu gotowego |
Marynata ziołowa | Marynata w proszku o zdecydowanym ziołowym smaku i zapachu nadanym m.in. przez oregano, tymianek, kardamon, kminek; polecana do każdego rodzaju mięsa, a szczególnie do wieprzowego. | Na 1 kg mięsa: 40 g proszku rozprowadzić w 170 ml wody |