Nadzienia termostabilne

Produkt skierowany jest głównie do odbiorcy z branży przetwórstwa mięsnego, rybnego, owocowo - warzywnego oraz piekarniczego i cukierniczego. Nadzienia termostabilne to rozwiązanie, które pozwoli na zwiększenie sprzedaży poprzez radykalne poprawienie jakości produktu. Ideą powstania tej kategorii było ograniczenie wycieków termicznych, co gwarantuje wysoką, powtarzalną raz stabilną jakość nadzień również pod względem mikrobiologicznym. Unikalne parametry produktu sprawiają, iż nadzienia te doskonale nadają się do dozowania zarówno ręcznego jak i automatycznego. Można je kroić, formować oraz poddawać różnorodnym obróbkom termicznym takim jak smażenie lub pieczenie. Doskonale opracowane receptury na bazie warzyw, owoców, surowców mlecznych i olejowych nadają nadzieniom termostabilnym niepowtarzalny smak i aromat.

 

Standardowe smaki:

  • pomidorowy,

  • pomidorowo- ziołowy,

  • szpinakowy,

  • serowo-szpinakowy,

  • szałwiowy,

  • czosnek niedźwiedzi,

  • grzybowy (borowikowy, pieczarkowy),

  • śliwkowy.

 

Zalety:

  • wysoka, powtarzalna i stabilna jakość nadzień również pod względem

  • mikrobiologicznym,

  • uniwersalność zastosowania - nadzienia idealnie nadają się zarówno do

  • produktów mięsnych, produktów rybnych wyrobów cukierniczych i

  • piekarniczych,

  • możliwość zapiekania nadzień wewnątrz i na zewnątrz produktu,

  • nadzienie podczas procesów termicznych zachowuje strukturę, barwę oraz

  • aromat,

  • możliwość tworzenia kompozycji smakowych dostosowanych do

  • indywidualnych potrzeb.

     

Zastosowanie:

  • dania mięsne z nadzieniami,

  • nadzienia do ryb,

  • nadzienia stosowane w przetwórstwie piekarniczym

  • produkty cukiernicze,

  • możliwość stosowania w gastronomii.

    BRC     

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.

Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Czytaj więcej…

Zrozumiałem