Preparaty do solanek nastrzykowych

Pomagamy w uzyskaniu pachnących wędzonek o trwałym smaku i aromacie. Każdy z proponowanych przez nas preparatów może zostać wzbogacony na życzenie klienta o specjalnie dobrany i opracowany na jego potrzeby aromat.  

Prosimy nie zapominać o oferowanej przez nas pomocy technologicznej w zakresie doboru i stosowania dodatków.

NazwaOpisDawkowaniePraktyczne wskazówki
EDASOL 55 KOM Kompletny, z udziałem polifosforanów, preparat do sporządzania solanek nastrzykowych na przyrost od 30 do 55 %, przeznaczony do wędzonek wieprzowych, wołowych, drobiowych i  szynkopodobnych  -  21 – 23 g/ kg gotowego wyrobu
-  3 - 3,5 kg na 100 litrów solanki (przy wydajności 40-55%) 
 W odważonej ilości wody należy rozpuścić peklosól, a następnie preparat  EDASOL intensywnie mieszając do uzyskania jednorodnej zawiesiny.
EDASOL 60 KOM Kompletny, z udziałem polifosforanów, preparat do sporządzania solanek nastrzykowych na przyrost od 60 do 70%, przeznaczony do wędzonek wieprzowych, wołowych, drobiowych; wysokowydajnych i  szynkopodobnych   - 23 – 25 g/ kg gotowego wyrobu
- 3,50 -4,30  kg na 100 litrów solanki (przy wydajności 60-70%)
 W odważonej ilości wody należy rozpuścić peklosól, a następnie preparat  EDASOL intensywnie mieszając do uzyskania jednorodnej zawiesiny.

EDASOL BECON 35 Fosforanowy preparat przeznaczony do sporządzania solanek nastrzykowych do boczku oraz mięs kulinarnych   21-23  g/ kg gotowego wyrobu  W odważonej ilości wody rozpuścić peklosól, a następnie preparat EDASOL BECON 35 intensywnie mieszając do uzyskania  jednorodnej zawiesiny. Płaty boczku nastrzykiwać do przyrostu masy ok. 20-30%, następnie masować przez 6 godz. (30 min - mieszanie ciągłe, pozostały czas - mieszanie cykliczne 10 min pracy, 20 min przerwy)

 

 

    BRC     

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.

Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Czytaj więcej…

Zrozumiałem