Produkty białkowe

W ostatnich latach produkty białkowe stanowią nieodzowny składnik mięsnych produktów wysokowydajnych poprawiając ich strukturę, dzięki bardzo dobrym zdolnościom wiązania wody i emulgowania tłuszczu.

NazwaOpisZastosowanie
Izolat białka sojowego SOYPRO 900 Wyizolowane białko sojowe o wysokiej czystości mikrobiologicznej i zawartości białka < 90%.  Wykazuje wysoką rozpuszczalność w solankach nastrzykowych, bardzo dobrze emulguje farsz i utrzymuje strukturę wyrobów blokowych. Ogranicza wycieki w czasie obróbki termicznej i nadaje produktowi gotowemu pożądaną teksturę i soczystość. Uwodnienie izolatu - 1:7 Używany jest do solanek nastrzykowych do wszystkich rodzajów produktów, oraz do stabilizacji tekstury i emulsji przy produkcji wędlin, konserw i wyrobów garmażeryjnych.

    BRC     

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.

Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Czytaj więcej…

Zrozumiałem