Sosy do gotowania (w proszku)

Znane od wieków uzupełnienie wszelkiego rodzaju mięs duszonych, pieczonych i smażonych.  Nadają daniom dodatkowego aromatu i jednocześnie oszczędzają tak cenny czas naszych gospodyń.

NazwaSposób użyciaNazwaSposób użycia
Sos biały 100 g sosu rozpuścić  w 800 ml zimnej wody, dokładnie wymieszać, doprowadzić do wrzenia. Gotować 5 min. od czasu do czasu mieszając Sos pieczarkowy 100 g sosu rozpuścić  w 1000 ml zimnej wody, dokładnie wymieszać, doprowadzić do wrzenia. Gotować 5 min. od czasu do czasu mieszając
Sos bolognese 75 g sosu rozpuścić w 500 ml zimnej wody, dokładnie wymieszać, doprowadzić do wrzenia, gotować ok. 5 min. od czasu do czasu mieszając. Sos pieczarkowy extra 100 g sosu rozpuścić  w 900 ml zimnej wody, dokładnie wymieszać, doprowadzić do wrzenia. Gotować 5 min. od czasu do czasu mieszając
Sos boloński 100 g sosu rozpuścić  w 800 ml zimnej wody, dokładnie wymieszać, doprowadzić do wrzenia. Gotować około 5 min. na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając Sos pieczeniowy 30 g sosu rozpuścić  w 300 ml zimnej wody, dokładnie wymieszać, doprowadzić do wrzenia. Gotować 5 min. od czasu do czasu mieszając
Sos cygański 50 g sosu rozpuścić  w 400 ml zimnej wody, dokładnie wymieszać, doprowadzić do wrzenia. Gotować 5 min. od czasu do czasu mieszając Sos pieczeniowy AX 30 g sosu rozpuścić  w 300 ml zimnej wody, dokładnie wymieszać, doprowadzić do wrzenia. Gotować 5 min. od czasu do czasu mieszając
Sos grzybowy 100 g sosu rozpuścić  w jednym litrze zimnej wody, dokładnie wymieszać, doprowadzić do wrzenia. Gotować 5 min. od czasu do czasu mieszając Sos słodko - kwaśny 100 g proszku rozprowadzić w 350 ml zimnej wody, całość doprowadzić do wrzenia, gotować na małym ogniu 10 min- stale mieszając.
Sos myśliwski 50 g sosu rozpuścić  w 400 ml zimnej wody, dokładnie wymieszać, doprowadzić do wrzenia. Gotować 5 min. od czasu do czasu mieszając Sos z zielonym pieprzem 100 g sosu rozpuścić  w 1000 ml zimnej wody, dokładnie wymieszać, doprowadzić do wrzenia. Gotować 5 min. od czasu do czasu mieszając

    BRC     

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.

Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Czytaj więcej…

Zrozumiałem