Sosy do sałat (w proszku)

Rosnąca popularność sałat na naszych stołach wymaga odpowiedzi ze strony ich właściwego doprawienia. Właściwie skomponowane sosy oraz szybkość i łatwość ich użycia pozwolą na sprawne przygotowanie posiłku dla domowników i gości.

NazwaSposób użyciaNazwaSposób użycia
Sos sałatkowy grecki 10g sosu (płaska łyżka od zupy) wsypać do szklanki. Dodać 3 łyżki stołowe wody, wymieszać. Dodać 2 - 3 łyżki stołowe oliwy lub oleju. Ponownie wymieszać. Sos wymieszać z sałatką około 15 minut przed podaniem. Sos sałatkowy ogrodowy Do przygotowania 300 - 350 g sałatki należy użyć ok. 10g sosu w proszku, dodać 3-5 łyżek stołowych wody i 2-3 łyżki oleju roślinnego, wymieszać. Połączyć ze składnikami sałatki na 15 - 20 minut przed podaniem
Sos sałatkowy koperkowo - ziołowy Do przygotowania 300-350 g sałatki należy użyć ok. 10 g sosu w proszku dodać 3-5 łyżek stołowych wody i 2-3 łyżki oleju roślinnego. Wymieszać. Połączyć ze składnikami sałatki na 15-20 min przed podaniem Sos sałatkowy vinegret Do przygotowania 300-350 g sałatki należy użyć ok. 10 g sosu w proszku dodać 3-5 łyżek stołowych wody i 2-3 łyżki oleju roślinnego. Wymieszać. Połączyć ze składnikami sałatki na 15-20 min przed podaniem

    BRC     

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.

Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Czytaj więcej…

Zrozumiałem